De complexe materie van ERP-koppelingen: Team B weet de weg

Klanten zien ze niet, maar hard aan de weg timmeren doen ze dan weer wel. En dan vooral aan alle ERP-koppelingen die onze software heeft met bijvoorbeeld Dynamics Empire, BIS NOA en Key2Wocas. Ik heb het over de developers van Team B: Marcel, Wouter en Corjan. En nee, zij vormen zeker geen b-team!

ERP-koppelingen, hoe zit dat precies?

Onze digitale dienstverleningssoftware werkt met gegevens uit onderliggende systemen, zo ook met ERP-systemen. Doordat we ons op één gebied focussen zijn we in staat snel nieuwe ontwikkelingen in de software op te nemen. Denk aan gepersonaliseerde content tonen aan huurders, zelfs als ze niet ingelogd zijn. De informatie die zij zien komt bijvoorbeeld uit een onderliggend ERP-systeem. De software werkt dus als een flexibele en innovatie schil over andere (ERP-)systemen heen. Omdat Umbrella in het digitale tijdperk is ontstaan, zit ‘dynamiek’ geworteld in ons DNA. En die flexibiliteit is tegenwoordig een must bij softwareontwikkeling.

Doordat we ons op één gebied focussen zijn we in staat snel nieuwe ontwikkelingen in de software op te nemen. Denk aan gepersonaliseerde content tonen aan huurders, zelfs als ze niet ingelogd zijn. De informatie die zij zien komt bijvoorbeeld uit een onderliggend ERP-systeem.

De ene koppeling is de andere niet

We slaan bruggen met eigenlijk alle soorten en maten systemen, zoals DMS, telefonie en planningssoftware. Maar dat klinkt heel wat eenvoudiger dan het is. Per softwarepakket worden specifieke vereisten doorgegeven om te kunnen koppelen en onze ontwikkelaars moeten dat eerst goed doornemen voordat ze überhaupt kunnen werken aan de bewegwijzering. Ook wordt de software regelmatig geüpdatet en dan kan het voorkomen dat iets wat voorheen werkte, het niet meer doet. Maar dat moet toch helemaal niet kunnen zou je denken. Nou, stel je eens voor:

Software als snelweg

De software van bijvoorbeeld een ERP-systeem is het snelwegennet van Nederland. Umbrella is de navigatie en de gebruiker is een auto. Het wegennet ligt er al sinds jaren, matrixborden en andere moderne navigatiesystemen zijn recent ontstaan en weten hun weg goed te vinden in de wereld van nu. Je kan Umbrella bijvoorbeeld met Flitsmeister vergelijken: modern, snel in het oppakken van signaleringen en in verhouding met snelwegen wat begrensd, maar wel up-to-date door onder andere de gebruikers.

Stel dat er een vangrail mist (securitylek) op de A2 bij hectormeterpaal zoveel (opvragen huurgegevens), dan is de weg onveilig nietwaar? Dat moet dus gerepareerd worden (bug fix). De weg wordt afgezet. De navigatie is daar niet direct van op de hoogte en wil je alsnog via de A2 naar je bestemming brengen. Dit is niet onoverkoombaar, tenzij er echt hele goede communicatie is tussen de wegbeheerder en het navigatiesysteem. Bij geplande wegwerkzaamheden (versiereleases) kan er vooraf worden verteld waar het verkeer gehinderd gaat worden, maar bij plotselinge ongelukken wordt het eerst opgelost en dan (hopelijk) gecommuniceerd. En als het niet wordt gecommuniceerd, komt de gebruiker erachter en communiceert die het met het navigatiesysteem. Dan zal het via die weg z.s.m. worden meegenomen in de weergave. En daar komt team B om de hoek kijken!

Hoe werkt Team B aan ERP-koppelingen?

Iedere twee weken is er een nieuwe sprint. In die sprint staan alle taken voor de komende twee weken. Elke dag worden de prioriteiten afgestemd met het team. De developer kiest elke dag de taken die bovenaan de lijst staan in de backlog. Deze hebben de meeste prioriteit. De taken lopen uiteen van bug fixxes, het bouwen van nieuwe features en het beoordelen van andermans werk. Zoals je misschien hebt begrepen van het gegeven voorbeeld, is software altijd in ontwikkeling. Naast dat er dus verschillende ERP-leveranciers zijn die verschillende functionaliteiten binnen hun software aanbieden, heeft iedere klant specifieke wensen welke van die functionaliteiten te gebruiken. Dat maakt dat geen koppeling hetzelfde is.

Naast dat er verschillende ERP-leveranciers zijn die verschillende functionaliteiten binnen hun software aanbieden, heeft iedere klant specifieke wensen welke van die functionaliteiten te gebruiken. Dat maakt dat geen koppeling hetzelfde is.

Lastige materie dus. Daar hebben we dan ook drie geniale ontwikkelaars voor. Het is een beetje de omgekeerde wereld, maar we eindigen met een voorstelrondje. Wie zijn die meesterbreinen achter de koppelingen?

Van alle markten thuis

Wouter werkt al acht jaar bij Umbrella. In die acht jaar is er veel gebeurd; naast dat Umbrella is gegroeid, is zijn gezin ook gegroeid. In de zomermaanden pakt hij zijn motor om zo snel mogelijk naar zijn zoontje te scheuren. Binnen Umbrella houdt hij zich vooral bezig met het implementeren van ERP-pakketten bij klanten. Soms moet hij daarom ’s avonds de omgeving klaarzetten voor gebruik, maar vaak gaat hij in de avonduren voetballen, zwemmen of fietsen.

Drie jaar geleden is Marcel gekomen om het team te versterken. Als je hier op kantoor komt, dan kan het zijn dat je Marcel in een vergaderruimte ziet rekken en strekken. Dat komt omdat hij turnt en zwemt, dus hij wil graag zijn lichaam soepel houden. Hij staat dan ook graag te werken in plaats van dat hij zit. Ook binnen Umbrellla is hij soepel: hij werkt aan allerhande koppelingen van DMS tot ERP, met uitzondering van telefonie.

En de nieuwste aanwinst is Corjan, die inmiddels alweer een jaar aan de bak is. Hij woont op vijf minuten fietsafstand van kantoor, maar komt oorspronkelijk uit Zimbabwe. Naast softwareontwikkeling is hij graag met zijn vrienden. Binnen Umbrella houdt hij zich vooral bezig met bug fixxing en het ontwikkelen van nieuwe features.

Oftewel een gevarieerd team met veel kennis en kunde. Wil je meer weten over de mogelijkheden die Umbrella biedt? Neem dan contact met ons op!


Wil je Embrace liever van binnen bekijken? 

Meer weten over dit onderwerp?

Vraag het onze specialisten!
No items found.