Hoe PowerBI je social intranet en klantportalen kan verbeteren op 5 niveaus

Wie de data heeft, heeft de macht. En hoewel organisaties omringd zijn door data, missen ze vaak inzichten. Want om data goed te gebruiken, is er veel kennis en capaciteit in een organisatie nodig. Om hier mee te helpen hebben we kant-en-klare dataoplossingen op basis van Microsoft PowerBI beschikbaar om je sociaal intranet of klantportalen data gedreven door te ontwikkelen. In dit blog bespreken we vijf niveaus aan data-oplossingen.

Niveau 1: Social analytics

Laten we beginnen met het bekendste (en simpelste) gebruik van data: Analytics. Waarschijnlijk meet je al hoe goed je website wordt gebruikt. Maar hoe zit dat bij je digitale werkplek portaal? Uit onderzoek van Evolve blijkt dat 77% van de organisaties geen KPI’s stelt (en daardoor ook niets meet!). De kant-en-klare Social Analytics, op basis van Microsoft PowerBI, zorgen ervoor dat je meer grip hebt op je social intranet. Maar hoe doe je dat? Lees in dit artikel de vier stappen die je kunt volgen om je portaal datagedreven door te ontwikkelen.

Niveau 2: PowerBI rapportages (KPI’s)

Om Peter Sondergaard, hoofdonderzoeker van Gartner, te citeren: informatie is de olie van de 21e eeuw, en analytics zijn de verbrandingsmotor. En die motor beperkt zich natuurlijk niet alleen tot de analytics die uit Embrace komen. Waarschijnlijk heb je al veel data en statistieken in bijvoorbeeld financiële of HR-systemen staan. Verzamel deze met Microsoft PowerBI en toon ze in het sociaal intranet of in persoonlijke dashboards (niveau 3).

Niveau 3: Persoonlijke rapportages & rol-gebaseerde dashboards

Niveau 1 en 2 zijn krachtig, maar blijven vrij algemeen. Laten we een stap verder gaan: persoonlijke rapportages en dashboards, afhankelijk van je rol en plek in de organisatie. Een medewerker ziet persoonlijke statistieken, KPI’s en statistieken die relevant en uniek zijn. Embrace geeft je de handvaten door de techniek te bieden. De oplossing is er dus, maar hoe neem je dit nou goed op in jouw organisatie? Met deze 4 tips maak je een succes van datagedreven werken

Niveau 4: Benchmarking

Kunnen we nog een stap verder gaan? Zeker! Benchmarking is het proces waarbij een organisatie haar prestaties, binnen processen, producten of diensten vergelijkt met die van andere organisaties. Het hoofddoel van benchmarking is om “best practices” te identificeren, gebieden voor verbetering te ontdekken en te leren van andere organisaties die uitblinken in vergelijkbare activiteiten. Met de Embrace Benchmarking module, ook weer op basis van Microsoft PowerBI, maken we dit mogelijk!

Niveau 5: Ruwe data en datalakes (Azure Synapse)

Werk je al datagedreven en heb je eigen BI-analisten in dienst? Ga dan aan de slag met je eigen data. We maken alle ruwe data die Embrace verzamelt beschikbaar in datalakes. Dit doen we met behulp van onze Azure Synapse koppeling. Meer weten? Neem dan contact met ons op of bekijk onze Data & Analytics productpagina

Wil je Embrace liever van binnen bekijken? 

Meer weten over dit onderwerp?

Vraag het onze specialisten!
Rutger de Vries
Accountmanager

Nog niet uitgelezen?

Meer leesvoer